Cyklotrialové rozloučení se sezonou

Každá sezona má svůj konec a výjimkou není ani ta letošní. Rozloučení se sportovním rokem 2016 spojené se slavnostním vyhlášením vítězů domácí soutěže se uskutečnilo tuto sobotu v Olomouci ve velkém sále Domu dětí a mládeže. Ohlédnutí za sezonou, předání cen, poděkování sponzorům a představení pořadatelů na příští rok tvořilo společenské gala odpoledne. Zkrátka ale nepřišli ani ti, kdo si chtěli ještě naposledy společně zasoutěžit na kolech – od rána jim byla k dispozici tréninková hala, kde se mohli zapojit do volného (ne)závodu.

Potlesk reprezentantům

Při ohlédnutí za cyklotrialovými úspěchy roku 2016 nelze opomenout úspěchy českého týmu na UCI Světových hrách mládeže. Na pódium nastoupil téměř kompletní mládežnický tým, kterému se podařilo získat zlato a stříbro v individuálních kategoriích a bronz v soutěži družstev. V dospělých kategoriích se sice na MS medaile dosáhnout nepodařilo, přesto si přítomní reprezentanti také vysloužili potlesk a poděkování.

Vyhlášení Her mládeže

Nejmladší kategorie promesa je zároveň i kategorií nejobsazenější. Vítězem se stal Václav Kolář z klubu ÚAMK Biketrial Blansko, na stupních vítězů mu po boku stály dvě dívky: druhá Štěpánka Mudrychová a třetí Alžběta Vaněčková. V kategorii poussin kraloval sedmiletý Jiří Sehnal (také ÚAMK Biketrial Blansko), druhé místo obsadil Jakub Kalaš, třetí Radim Ženatý. Vítězem kategorie benjamin pro rok 2016 je Dominik Sabáček z ÚAMK Mladost Hodonín, druhé místo Martin Damborský, o třetí se při rovnosti bodů podělili Vojtěch Kalaš a Vojtěch Vepřek. V dívčí kategorii girls vládne neporažená Alžběta Pečínková (ÚAMK Hamry nad Sázavou), druhá v pořadí Denisa Pecháčková a třetí Eliška Hříbková. Kategorii minime vyhrál Tomáš Vepřek z ÚAMK Biketrial klubu Olomouc, druhý Petr Mokrý, třetí René Vymětal. Vítězství v nejstarší kategorii cadet patří Marku Pochtiolovi z Trial klubu Žižkovo Pole, za ním skončili Adam Kosík a Marek Šiller.

Kompletní výsledky sezony jsou k dispozici na tomto odkazu. Ceny vítězům předávali zástupci sponzorů a členové realizačního týmu Her mládeže.

Český pohár v trialu

Předání cen vítězům Českého poháru v trialu se ujal reprezentační trenér Roman Chvojka. V kategorii elite 26 zvítězil Marek Tryner, v kategorii elite 20 Václav Kolář, v kategorii expert se stal vítězem Marek Pochtiol a kategorii hobby vyhrála Eliška Hříbková. Kompletní výsledky letošního Českého poháru najdete zde.

Díky za podporu

Poděkování za podporu nejen Cyklotrialových her mládeže, ale i celého českého cyklotrialu, patří Českému svazu cyklistiky, Ústřednímu automotoklubu a hlavnímu partneru seriálu mládeže, firmě Nominal – zdravá výživa. Podporují nás také Nová Duha, Kruspy snacks, Pribináček, Bikeprod.cz, Funtown.cz a nesmíme zapomenout všechny, kdo se zapojili do sbírky na crowdfunfingovém portálu HitHit.cz. Díky!

Zábava na konec

Na oficiální část programu navázalo žonglérské vystoupení Cirkusu Levitare. Kromě vzduchem létajících míčků, kuželek, šátků či nožů sledovali přítomní cyklotrialisté a další hosté se zatajeným dechem třeba balancování s trialovým kolem na bradě – je vidět, že nejen trialisté, ale i žongléři mají velký cit pro rovnováhu.

A zatímco žonglér po vystoupení učil přítomné děti (nejen 🙂 ) svému umění, dospělí se přesunuli do předsálí, kde čekalo bohaté občerstvení, které věnovala firma Vlach – výroba uzenin Bučovice. U jídla a u kávy si měli všichni o čem povídat, obzvlášť, když se teď celou zimu neuvidíme a co si neřekneme dnes, to bude muset počkat do jara.

Fotogalerie

Kompletní fotogalerii z celého dne najdete na Rajčeti Jirky Štěpánka, pár ukázek níže, případně ve druhé velké galerii Saši Šillerové – tam najdete i to balancování s trialovým kolem. A komu se líbila melodie úvodní znělky večera, ten si ji může poslechnout zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *